Τριανταφυλλιές με τριαντάφυλλα σε μπουκέτα


Kάθε βλαστός από τις ποικιλίες αυτής της κατηγορίας φέρει ένα μπουκέτο από τριαντάφυλλα που ανοίγουν σχεδόν όλα μαζί. Έτσι όταν είναι πυκνά φυτεμένες δίνουν την όψη ενός στρώματος από τριαντάφυλλα που είναι συνέχεια ανθισμένο ως τις μεγάλες παγωνιές του χειμώνα.
Οι τριανταφυλλιές με τριαντάφυλλα σε μπουκέτα είναι γνωστές και σαν "πολυανθείς τριανταφυλλιές" ή απλά "πολύανθα" (polyanthas) ή και σαν τριανταφυλλιές "φλοριμπούντα" (floribundas). Είναι από τις πιο χρησιμοποιούμενες κατηγορίες τριανταφυλλιάς στην Ευρώπη και Αμερική.
Θεωρούνται οι κατεξοχήν τριανταφυλλιές για παρτέρια και διαδρόμους. Σήμερα χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο σε μεμονωμένες φυτεύσεις σε μικρούς κήπους καθώς και σε γλάστρες και ζαρντινιέρες.

Ρόδινες Ιδέες με Τριανταφυλλιές με Τριαντάφυλλα σε Μπουκέτα
Θεωρούνται οι κατεξοχήν τριανταφυλλιές για μεγάλα παρτέρια, χαμηλές συστάδες και διαδρόμους, είναι ανθεκτικές με πολύ πλούσια και επαναλαμβανόμενη ανθοφορία.
Τις τελευταίες δεκαετίες χρησιμοποιούνται παντού, όλο και περισσότερο γιατί έχουν δυνατή και πυκνή βλάστηση και ιδιαίτερη αντοχή.
Θα βρείτε ποικιλίες σε μεγάλο εύρος μεγεθών και χρωμάτων: ψηλές και χαμηλές, με ορθή ή πλάγια βλάστηση, με σχετικά μεγάλα τριαντάφυλλα με πολλά πέταλα αλλά και με μικρότερα άνθη σε μεγάλα και μικρά μπουκέτα. Ορισμένες θα σας ενθουσιάσουν με το άρωμά τους, που δεν μπορεί να θεωρηθεί το "ατού" αυτής της κατηγορίας.
Για τους παραπάνω λόγους, πολλοί κηπουροί, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, φυτεύουν, μεμονωμένα σε μικρούς κήπους καθώς και σε γλάστρες και ζαρντινιέρες, τριανταφυλλιές από αυτήν την κατηγορία.
Σας προτείνουμε να φυτέψετε πυκνά, πολλά φυτά της ίδιας ποικιλίας, ώστε να πετύχετε ένα ομοιογενές στρώμα από τριαντάφυλλα, ιδιαίτερα πυκνό την άνοιξη.

Τα παρτέρια με Τριανταφυλλιές με Τριαντάφυλλα σε μπουκέτα.
Η πυκνή και συνεχής ανθοφορία τους δίνει στο κάθε παρτέρι την εντύπωση ενός τριανταφυλλένιου χαλιού που οι χρωματισμοί του «ζωγραφίζουν» κάθε κήπο.
· Είναι ιδανικές για τους κήπους και τα πάρκα των πόλεων, ιδιαίτερα στις φυτεύσεις στο γκαζόν όπου δένουν θαυμάσια.
· Στα μικτά παρτέρια μπορούμε να δώσουμε ανάγλυφη όψη φυτεύοντας ψηλές ποικιλίες στο κέντρο και χαμηλότερες στην περιφέρεια του παρτεριού.
· Φυτέψτε πυκνά υπολογίζοντας 40 εκ. φυτό από φυτό προς όλες τις κατευθύνσεις με μία ή περισσότερες ποικιλίες φυτεμένες ξεχωριστά.
Την άνοιξη θα εκπλαγείτε από το θέαμα

Οι μπορντούρες με Τριανταφυλλιές με Τριαντάφυλλα σε μπουκέτα.
Στο ίδιο μοτίβο οι μπορντούρες με τα τριαντάφυλλα σε μπουκέτα είναι οι ανθισμένες διαγραμμίσεις στο κήπο σας.
Είναι αυτές που θα χαράξουν με τα εκρηκτικά τους χρώματα τους διαδρόμους και τα περάσματα, τις άκρες των μεγάλων παρτεριών, τις πεζούλες, χωρίς να σταθούν εμπόδιο στη θέα λόγω του γενικά χαμηλού τους μεγέθους.
Φυτεύονται σε μία ή περισσότερες σειρές ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να δώσουμε στη μπορντούρα.
Είναι γενικά πολύ ανθεκτικές και παράγουν ακούραστα τριαντάφυλλα όταν ποτίζονται τακτικά.

Τριανταφυλλιές με τριαντάφυλλα σε μπουκέτα ειναι οι ποικιλιες 090.30
313.00 και 315.00 
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.