Τριανταφυλλιές για φράχτες και αναρριχήσεις (Με συνεχή ανθοφορία)


Oι τριανταφυλλιές αυτές στέκονται μεγαλοπρεπείς, στηριζόμενες στα πυκνά κλαδιά τους και ακτινοβολούν με το παρουσιαστικό τους, με τα χρώματα τους και με το άρωμα που αφήνουν να διαχέεται από τα άφθονα άνθη τους.
Μπορούν να σχηματίσουν μεγάλους θάμνους συνέχεια ανθισμένους (ως και 3 μ.) κι αν φυτευτούν πυκνά (ανά 0,5- 1μ.) σχηματίζουν θαυμάσιους φράκτες και χωρίσματα.

Ιδέες για όμορφους ροδόκηπους με Τριανταφυλλιές για φράχτες και αναρριχήσεις
Οι τριανταφυλλιές αυτές στέκονται μεγαλοπρεπείς, στηριζόμενες στα πυκνά κλαδιά τους και ακτινοβολούν με το παρουσιαστικό τους, τα χρώματα και το άρωμα που αφήνουν να διαχέεται από τα άφθονα άνθη τους. Μπορούν να σχηματίσουν μεγάλους θάμνους συνέχεια ανθισμένους (ως και 3 μ.) κι αν φυτευτούν πυκνά (ανά 0,5- 1μ.) σχηματίζουν θαυμάσιους φράκτες και χωρίσματα.

Οι ρόδινοι φράχτες
Oι φράχτες με τριανταφυλλιές συνδυάζουν τη λεπτή και ρομαντική ομορφιά των ρόδων με την απροσπέλαστη αυστηρότητα των αγκαθιών τους.
Όταν είναι φυτεμένες πυκνά, σε μια σειρά δίπλα στο συρματόπλεγμα ή τα κάγκελα, τα κλαδιά τους μπλέκονται και σχηματίζουν ένα απροσπέλαστο χώρισμα γεμάτο με τριαντάφυλλα.
Πολλές από αυτές, όπως η κατηγορία RENAISSANCE ® έχουν μάλλον ορθή ανάπτυξη ενώ άλλες έχουν ευλύγιστα κλαδιά και σχηματίζουν ένα ημισφαίριο πάνω από το έδαφος.
Τα χωρίσματα, στενά ή φαρδιά, που θα σχηματίσετε είναι αρκετά για να σας κρύψουν από αδιάκριτα βλέμματα όπως μπροστά ή γύρω από την πισίνα σας ή κάποιο υπαίθριο καθιστικό.
Μπορούν να συνδυαστούν σε μία, δύο ή και περισσότερες σειρές (ανάλογα με το μέγεθος του χωρίσματος που θέλετε να δημιουργήσετε) από την ίδια ή διαφορετικές ποικιλίες.
Φροντίστε αυτή στο βάθος να είναι ψηλότερη για να δημιουργήσετε την αίσθηση του ανάγλυφου κάτι όμως που σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να επιτευχθεί με το κλάδεμα.
Αποστάσεις φύτευσης: φυτό από φυτό στην ίδια σειρά 0,5 - 1 μέτρο, προτιμήστε την πιο πυκνή φύτευση από μία μόνο ποικιλία για λόγους αισθητικής όταν θέλετε να δημιουργήσετε ένα ενιαίο φράχτη με τριανταφυλλιές.

Αναρριχώμενες Ρομαντικές Τριανταφυλλιές με στυλ και γοητεία!!
Τα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκε ιδιαίτερα η χρήση των Ρομαντικών Τριανταφυλλιών σε αναρριχήσεις γιατί το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό: το ύψος τους μπορεί να φτάσει τα 2,5 - 3 μέτρα και ανθίζουν συνέχεια “ντύνοντας” όλο το φυτό γιατί διακλαδίζονται καθ' όλο το μήκος των μακριών κλαδιών.
Φυσικοί Ρόδινοι Φράχτες: Το μεγάλο μέγεθος και ο τρόπος διακλάδωσης και ανάπτυξης των Ρομαντικών Τριανταφυλλιών τις κάνει περιζήτητες στη δημιουργία θαυμάσιων ψηλών συστάδων, χωρισμάτων και φυσικών φραχτών. Μπορείτε να τις διαμορφώσετε με το κατάλληλο κλάδεμα και γενικά, προτιμήστε τις πυκνές φυτεύσεις (περίπου 0,5 m αποστάσεις του ενός φυτού από το επόμενο πάνω στη σειρά).

Μεμονωμένες τριανταφυλλιές, ψηλοί θάμνοι
Αν φυτευτoύν πιο αραιά ή μεμονωμένα θ' αφήσoυν τους ανθοκαταράκτες τους να κρεμάσουν ανάμεσα σε πέτρες και βράχους.
Με τις ποικιλίες που έχουν ορθή ανάπτυξη, όπως οι RENAISSANCEβ μπορούμε να δημιουργήσουμε ανθισμένους στύλους ή κολώνες χωρίς να χρειαστεί να τις υποστυλώσουμε ή να τις δέσουμε σε κάποια κατασκευή.
Μπορούν ακόμα ν 'αναρριχηθούν σ'οποιαδήποτε κατασκευή ή τοίχο και η αφθονία των λουλουδιών τους θα σας ενθουσιάσει.
Πολλές ποικιλίες έχουν μεγάλα διπλά τριαντάφυλλα που μοσχομυρίζουν και μεταδίδουν πλουσιοπάροχα το άρωμά τους τριγύρω.
Άλλες με την αέρινη χάρη των απλών ή ημίδιπλων λουλουδιών τους θα δώσουν την ιδιαίτερη και γεμάτη χάρη νότα στον κήπο ή την είσοδο του σπιτιού σας.
Όπως και στις ψηλές αναρριχώμενες, ποτίστε τις άφθονα δίνοντας και το κατάλληλο λίπασμα μία φορά κάθε μήνα

Αναρριχήσεις στον τοίχο ή την πρόσοψη
Οι περισσότερες ποικιλίες αυτής της κατηγορίας είναι θαυμάσιες για να ντύσουν ένα τοίχο ή ν΄αναρριχηθούν σε μια πέργκολα. Σε χαμηλά ύψη (3-4μ.) είναι ασυναγώνιστες γιατί η ανθοφορία τους είναι άφθονη και συνεχής.
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.