Πως πρέπει να ρίχνουμε το λίπασμα


Το λίπασμα είναι πολύ σημαντικό για τον κήπο μας καθώς βοηθάει σημαντικά στη σωστή ανάπτυξη των λουλουδιών και των δέντρων μας. Εκτός όμως από τη σωστή επιλογή του κατάλληλου λιπάσματος για κάθε τύπο φυτού (όπου καλό είναι να λαμβάνουμε πάντα τη γνώμη κάποιου ειδικού), σημαντικό ρόλο παίζει και ο τρόπος που το ρίχνουμε στη βάση του ώστε να επιτύχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή απορρόφησή του από αυτό.

Μία σειρά από πρακτικά tips λοιπόν που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ρίχνουμε το λίπασμα στα φυτά μας :

i. Προτού ρίξουμε το λίπασμα καθαρίζουμε με προσοχή το χώρο γύρω από τη βάση του φυτού από τα αγριόχορτα και λοιπά ζιζάνια και σκαλίζουμε το χώμα μ' ένα σκαλιστήρι.

ii. Προσέχουμε ώστε το λίπασμα να μην πέφτει πάνω στα φύλλα, τα κλαδιά ή τον κορμό του φυτού γιατί πολύ απλά πάει χαμένο.

ii. Τα κοκκώδη λιπάσματα τα ρίχνουμε περιμετρικά της βάσης του φυτού με minimum απόσταση τα 4-5 εκατοστά.

iii. Αφού ρίξουμε το λίπασμα τ' ανακατεύουμε με το χώμα ώστε να βοηθήσουμε τη διαδικασία απορρόφησής του.

iv. Προσέχουμε να μη ρίχνουμε κοκκώδες λίπασμα τις ημέρες που έχει αέρα γιατί πολύ απλά ο άνεμος θα μεταφέρει ένα μέρος αυτού προς …άλλες κατευθύνσεις!

v. Αποφεύγουμε τις υπερβολές στην ποσότητα του λιπάσματος που ρίχνουμε. Το λίγο λίπασμα δεν φέρνει ιδιαίτερο αποτέλεσμα, το πολύ όμως θα βλάψει το λουλούδι ή το δέντρο μας.

vi. Φοράμε πάντα γάντια καθώς καλό είναι να μη γίνεται απευθείας επαφή του δέρματός μας με το λίπασμα.

vii. Προμηθευόμαστε κάποια από τα μικρά φτυαράκια χειρός που κυκλοφορούν στο εμπόριο για να κάνουμε τη διασπορά του κοκκώδους λιπάσματος στη βάση των φυτών μας. Εξυπηρετούν αφάνταστα για τη συγκεκριμένη δουλειά.

viii. Μετά τη λίπανση ποτίζουμε τα φυτά μας.
- See more at: http://praktikesidees.gr/v2/khpos/pws-rixnoume-to-lipasma/#sthash.mObQhsi6.dpuf 
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.