Μυκόριζες : για πλούσιο ριζικό σύστημα!!

Τι είναι η μυκόριζα;
Η μυκόριζα είναι ένας συμβιωτικός μύκητας υψηλής αποτελεσματικότητας και φυσικής προέλευσης που βελτιώνει τη γονιμότητα του εδάφους. Ο μύκητας αυτός προσφέρει αύξηση του ριζικού συστήματος των φυτών.

Η μορφή του είναι κοκκώδης εμπλουτισμένος με ωφέλιμους μικροοργανισμούς, για εφαρμογές στην εγκατάσταση δένδρων, κηπευτικών και καλλωπιστικών, υπαίθριων και θερμοκηπίου και κυρίως για την ελιά.

Κατάλληλο για βιολογική γεωργία GU no 62/16-3-2010Σύνθεση : Κόκκοι για τον εμπλουτισμό του εδάφους με σπόρια και συμβιωτικούς ενδομυκόριζους μύκητες του Glomus. Οι βιολογικά ενεργοί οργανισμοί αποτελούν το 20 % του σκευάσματος και έχουν ικανότητα να σχηματίζουν αποικίες στις ρίζες των ξενιστών σε ελάχιστο ποσοστό 30 % έναρξης αποίκισης.

Πώς οφελούνται τα φυτά από τη μυκόριζα;
Η μυκόριζα δημιουργεί καλύτερη και υγιέστατη ανάπτυξη των φυτών, καθώς αυξάνει την ανθεκτικότητα της ρίζας έναντι των βλαβερών εντόμων και μυκήτων του εδάφους. Καθιστά τα φυτά πιο ανθεκτικά σε διαφορετικές και ακραίες κλιματολογικές συνθήκες, όπως στην ξηρασία και τον παγετό. 

Περιέχει : Ενδομυκόριζες του γένους Glomus (Glomus coronatum GO 01, Glomus inraradices GB 67, Glomus viscosum GC 41).


Βιολογικά ενεργούς οργανισμούς σε ποσότητα 5x108 C.F.U./g : Pseudomonas spp. Bacillus subtilis BA 41, Streptomyces spp. SA 41

Σαπροφυτικοί μύκητες : Trichoderma spp., Trichoderma viride TV 03, Trichoderma harianum TH 01, Ζύμη: Picia pastoris. Βοηθητικές ουσίες μέχρι 100 %.Χαρακτηριστικά
Η συνεργιστική δράση του μυκηλίου και των σπορίων των μυκόριζων, των σαπροφυτικών μυκήτων και των βακτηρίων στη ριζόσφαιρα των καλλιεργούμενων και καλλωπιστικών φυτών έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα :
- Δημιουργία ωφέλιμης μικροχλωρίδας στην περιοχή της ριζόσφαιρας που αποτρέπει την εγκατάσταση παθογόνων μικροοργανισμών και εμποδίζει την εμφάνιση σήψεων, όγκων, και τραχειομυκώσεων. Ενισχύεται η αντίσταση των φυτών στα παθογόνα και τους νηματώδεις.
- Αύξηση του όγκου των ριζών με την επενέργεια των ωφέλιμων αυτών συμβιωτικών μικροοργανισμών. 

Γενικότερα, η μυκόριζα παρέχει :
- πιο δυνατά φυτά
- ταχύτερη ανάπτυξη (ανθοφορία - καρποφορία)
- δυνατότερη ρίζα
- αντιχή στην ξηρασία
- αντοχή στον παγετό
- πλούσια συγκομιδή


Τέλος, βελτιώνεται η ικανότητα των ριζών να απορροφά στοιχεία από το έδαφος, πρωιμίζει η άνθιση και η παραγωγή, αυξάνεται ο όγκος της ανθοφορίας. Βελτιώνεται, επίσης, η αντοχή των φυτών στο υδατικό στρες.

Τρόπος Δράσης

Οι ωφέλιμοι μικροοργανισμοί εποικούν τη ριζόσφαιρα, οι μυκόριζες συμβιώνουν με το ρίζωμα και το προστατεύουν. Για την εγκατάστασή τους χρειάζεται να τοποθετηθούν στον πάτο του λάκκου φύτευσης ή να αναμειχθούν με τη λάσπη που περιβάλλει τη ρίζα, ώστε να έρθουν σε επαφή.
 
Το προϊόν είναι απαλλαγμένο από οργανισμούς γενετικά τροποποιημένους, οργανισμούς παθογένειας όπως η σαλμονέλα, βακτήρια ή νηματώδεις.

Διατίθεται χύμα σε όποια ποσότητα θελήσετε, με τιμή κιλού 23 €
 
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.