ΒΑΜΒΑΚΑΔΑ-ΠΥΡΗΝΟΤΡΗΤΗ


ΕΛΙΑ: ΒΑΜΒΑΚΑΔΑ-ΠΥΡΗΝΟΤΡΗΤΗΣ



Η ψύλλα ή αλλιώς βαμβακάδα είναι έντομο, το οποίο προσβάλλει επιτραπέζιες αλλά  και ελαιοποιήσιμες ελιές. Συνήθως εμφανίζεται την άνοιξη κατά την περίοδο της ανθοφορίας. Η προσβολή εμφανίζεται στις ανθοταξίες με την μορφή λευκού βαμβακιού, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει σωστή ανθοφορία και καρπόδεση.

Καταπολέμηση: παραφινικά λάδια και deltamethrin.

Πυρηνοτρήτης: Είναι έντομο όπου ανήκει στα λεπιδόπτερα , χρώματος καστανού, το οποίο έχει διάφορα στάδια προσβολής ( ανθόβια, καρπόβια, φυλλόβια ). Για την πρώτη γενεά τα ενήλικα εμφανίζονται τον Απρίλιο και αφήνουν τα αυγά τους πάνω στα κλειστά άνθη μέχρι τον Μάιο. Η εφαρμογή για την καταπολέμηση πρέπει να γίνεται στην άνθηση από το 5 % - 20 % ( κρόκιασμα).

Καταπολέμηση: Bacillus thuringiensis, Acetamiprid, Beta cyfluthrin, Deltamethrin, Dimethoate, Lambda cyhalothrin, Phosmet.


Προσοχή: Χρησιµοποιείτε µόνο φυτοπροστατευτικά σκευάσµατα εγκεκριµένα για την καλλιέργεια. Να ενηµερώνεστε για τις καιρικές συνθήκες (άνεµος, βροχή).

Πρόταση: Τα παραπάνω γεωργικά φάρμακα μπορούν να συνδυαστούν με λιπάσματα διαφυλλικά ( να περιέχουν βόριο)  για να ενισχύσουμε την ανθοφορία και την καρπόδεση . 




Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.