Τα λαπατα είναι μια νόστιμη φυλλώδης καλλιέργεια που μπορούν να αναπτυχθούν στον κήπο μας στις αρχές της άνοιξης κια να παρέχει θρεπτικά συστατικά στο τραπέζι μας. είναι πολυετές φυτό και υγρόφιλλο. Κατά το πρώτο έτος σχηματιζει μονο φύλλα, το άλλο έτος - στέλεχος και σπορο . Ευδοκιμει σε πλούσιο μαύρο χώμα με ουδέτερο ph ή ελαφρώς όξινο.
Η ξηρασία προκαλεί τον σχηματισμό μικροσκοπικών φύλλων και πρωορη ανάπτυξη των ανθοφορων βλαστων . Κάθε χρόνο το φθινόπωρο κοπριά ή κομπόστ (15-20 κιλά ανά 10 τετραγωνικά μέτρα), υπερφωσφορικό (250 g ανά 10 τετραγωνικά μέτρα) και λίπασμα καλιουχο. (100 g ανά 10 τετραγωνικά μέτρα). Την άνοιξη νιτρικη αμμωνία (150-200 g ανά 10 τετραγωνικά μέτρα). Σπορά το Μάρτιο και τον Απρίλιο, σε μια επίπεδη επιφάνεια , δημιουργώντας ευνοϊκότερες συνθήκες για το πότισμα και να διατηρήσει την υγρασία του εδάφους . Σπέρνονται σε σειρές 40-45 εκ. αποσταση σε υγρό έδαφος. Η βλάστηση αρχίζει σε περίπου μια εβδομάδα. , ποτίζονται μετά από κάθε συγκομιδή,
Η πρώτη συγκομιδή (περισσότερο από 10 cm μήκος), είναι 2 έως 2,5 μήνες μετά τη σπορά. Κόψτε μερικές φορές (3-4 φορές ανά σεζόν),
πηγη:http://agrotica.blogspot.gr/2013/01/blog-post_871.html
ΣΤΟ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΠΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΛΑΠΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΣΑΣ
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.