Λεμονιά στη γλάστρα: λεμόνια από το …μπαλκόνι μας!


Κι όμως μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα μικρό κήπο ακόμη και στο μπαλκόνι του διαμερίσματός μας – ένα κήπο που δε θα περιλαμβάνει μόνο τα ''κλασικά'', γεράνια, τριανταφυλλιές, βουκαμβίλιες αλλά και …δέντρα! Και μάλιστα οπωροφόρα. Μεράκι και διάθεση να υπάρχει.
Και η λεμονιά αποτελεί ιδανική επιλογή καθώς είναι ένα οπωροφόρο που μπορεί κάλλιστα να ευδοκιμήσει εκτός από το χώμα και στη γλάστρα.

Ας δούμε λοιπόν τα βασικά tips για να έχουμε λεμόνια από το …μπαλκόνι μας:

1. Αγοράζουμε μία γλάστρα μεγάλη - τόσο όσον αφορά το πλάτος του στομίου της όσο και το ύψος της.

2. Επιλέγουμε μία ποικιλία λεμονιάς η οποία δεν ξεπερνά τα 2 μέτρα σε ύψος, για προφανείς λόγους – όλα τα μπαλκόνια έχουν ένα συγκεκριμένο ύψος…

3. Προμηθευόμαστε σε συνεννόηση με το κατάστημα(γεωπονικο κεντρο) που αγοράσαμε το δέντρο και φυτόχωμα κατάλληλο για οπωροφόρα.

4. Επιλέγουμε μία θέση στο μπαλκόνι που να τη βλέπει συχνά ο ήλιος και να είναι παράλληλα όσο το δυνατόν πιο προστατευμένη από τον αέρα.

5. Προσέχουμε ώστε η γλάστρα μας να έχει σωστή αποστράγγιση – διαφορετικά η υγρασία θα βλάψει τη λεμονιά μας (διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες για τη διαδικασία φυτέματος σε γλάστρα, εδώ).

6. Για να πετύχουμε καλύτερη καρποφορία ρίχνουμε λίπασμα στη λεμονιά μας περίπου κάθε δύο εβδομάδες – από το Μάρτιο έως και τον Αύγουστο.

7. Τους καλοκαιρινούς μήνες ποτίζουμε τη λεμονιά 2 φορές την εβδομάδα.

8. Τέλος, κλαδεύουμε τη λεμονιά μας τέλη χειμώνα – αρχές άνοιξης (ώστε να έχουν τελειώσει τα πολλά κρύα) φροντίζοντας ν' αφαιρούμε τα "ενδιάμεσα κλαδιά'' ώστε το δέντρο μας ν' αερίζεται σωστά και οι ακτίνες του ήλιου να φτάνουν σε όλα τα κλαδιά του.
- See more at: http://praktikesidees.gr/v2/khpos/lemonia-sth-glastra/#sthash.D3gZwS1R.dpuf
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.