Πως φυτεύουμε σε γλάστρες


Το να φυτέψουμε ένα φυτό που αγοράσαμε σε μία γλάστρα δεν είναι μία δύσκολη διαδικασία. Έχει ωστόσο κι αυτή τα δικά της μυστικά. Καταγράφουμε λοιπόν τις κινήσεις που είναι απολύτως απαραίτητες ώστε να γίνει σωστά η μεταφύτευσή του από την αρχική-προσωρινή γλάστρα στη νέα-μόνιμη:
-Ελέγχουμε εάν η γλάστρα μας έχει στον πάτο της τις απαραίτητες τρύπες αποστράγγισης. Εάν δεν τις έχει, πρέπει απαραιτήτως να τις ανοίξουμε εμείς. Εάν η γλάστρα είναι πλαστική η διαδικασία είναι εύκολη - χρησιμοποιούμε απλά ένα κατσαβίδι κι ένα σφυράκι.
-Αφού ανοίξουμε τις τρύπες ρίχνουμε στον πάτο της γλάστρας μία μικρή ποσότητα από χαλίκι ή μικρές πέτρες (φθάνουν σε ύψος max. τα 5 cm), τα οποία και διασφαλίζουν ότι το νερό θα στραγγίζει και δεν θα σαπίζουν οι ρίζες του φυτού μας.
-Ρίχνουμε στη γλάστρα, πάνω από το χαλίκι, το απαραίτητο χώμα – σε ύψος ανάλογο με το τι φυτό θέλουμε να φυτέψουμε. Επίσης και η ποιότητα του χώματος που θα ρίξουμε εξαρτάται από το είδος του φυτού – γι' αυτό και είναι απαραίτητη η σχετική ερώτηση στο κατάστημα που το αγοράσαμε.
-Πιέζουμε περιμετρικά και μαλακά τα τοιχώματα της πλαστικής γλαστρούλας του φυτού που αγοράσαμε ώστε να το βγάλουμε από αυτή χωρίς να διαλύσουμε τη μπάλλα που σχηματίζουν το χώμα και οι ρίζες του – είναι εξαιρετικά σημαντικό αυτό για τη μετέπειτα ανάπτυξη του φυτού μας.
Κατόπιν τοποθετούμε το φυτό μας μέσα στη γλάστρα.
-Ρίχνουμε επιπρόσθετο χώμα έως ότου καλύψουμε πλήρως τις ρίζες του φυτού και 'πατάμε' (όχι με υπερβολική δύναμη) με τα χέρια μας το χώμα έως ότου σκληρύνει κι ενοποιηθεί γύρω από το βλαστό του φυτού. Τέλος, ποτίζουμε το φυτό
Πηγή: praktikesidees.gr
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.